Benefiet 2008

10 juni 2008: benefietconcert St. Jan in Roosendaal een groot succes!

foto-bij-bericht-2008

Op zondag 16 maart 2008 werd in de prachtige St. Jan kerk te Roosendaal een benefietconcert gegeven door het gezelschap van Henry & Katarina, geheten Camerata Enkabara t.b.v. de Stichting Tafadhali. Het werd een zeer geslaagde combinatie, puur genieten van muzikaal talent en natuurlijk was de opbrengst voor ons goede doel!!

Camerata Enkabara, het orkest dat speelde, is een Belgisch strijkorkest, bestaand uit topmusici die elk afzonderlijk een rijke ervaring hebben opgedaan als solist of in kamermuziekensembles in binnen- en buitenland. Onder leiding van vioolvirtuoos Henry Raudales (laureaat internationale Koningin Elisabeth Wedstrijd) werden stukken ten gehore gebracht van Boccherini, Piazzolla, Dvorak, Paganini en Shostakovitsch.

Muziek is waarschijnlijk het instrument om naast opwinding ook terug te kunnen naar bezinning. Om die reden hadden Henry & Katarina samen met Stichting Tafadhali besloten dit optreden in het teken van het Shaloom youth-house te plaatsen.

Een van de eerste projecten van de stichting Tafadhali was de bouw van het Shaloom-Care-house. Een inloophuis voor mensen met Aids en hun naasten.

Dit benefietconcert werd vooral gehouden om een bestaand project, te weten het Shaloom youth-houseverder uit te kunnen bouwen. Een huis voor opvang en begeleiding van weeskinderen of kinderen van zieke ouders. Hier worden de kinderen geholpen met hun huiswerk, worden schoolresultaten mee gevolgd en wordt ook voorlichting gegeven over hoe ze zich kunnen beschermen tegen AIDS. Op deze ene dag werd, mede dankzij enkele grote sponsoren ruim € 10.000 opgehaald!!

Een heel mooi resultaat, waarmee het geld er is om het Shaloom youth-house verder op te knappen en uit te bouwen.